Slik ender sesongen – del 2

I dag tar Mafiarommet for seg nedre tabellhalvdel. 

Den enkleste delen av Mafiarommets tabelltips var i går – i alle fall når det gjeldt topp fire. De åtte siste laga er vi egentlig ganske usikre på, men vi tror altså kvartetten Volda, Bergsøy, Rollon og Hødd 2 vil danne den aller øverst delen av tabellen, så satte vi SIF og Langevåg på plass nummer fem og seks. 

Så her kommer resten av plassene, men vi innrømmer lett og glatt at vi ikke har den alt for store oversikten – men slik blir tipset.

7. Emblem
I fjor seriefavoritt med en på papiret råsterk spillerstall spekket med diverse stjerner, og også i år skulle det hentes inn sterke navn, blant annet fra Brattvåg, ble det sagt. Men det skjedde aldri, og med en del tunge frafall, blant annet den meget gode keeperen som blei skada i bataljen mot Langevåg i høst, pluss forsvarskolossen Fellows og muligens angriperen Diallo og kanskje hr. Myklebust, er det langt flere lokale karer og juniorer som skal aksle trøya for Emblem i år, og det er en linje vi bejubler! Emblem har en del meget gode spillere igjen, Gjøsund/Dahlberg blant annet, og en rutinert trener i Knutsen og et ivrig støtteapparat. Vi tror Emblem blir en plass mellom fem og ni – derfor setter vi de opp på sjuende plass med sitt «nye» lokale mannskap.

8. Hareid
Vi tror aldri i verden at Hareid roter det til for seg i år, slik de nesten gjorde det i fjor da en god spurt berget stumpene. Med Moldskred tilbake som trener, med Ruben K. Brandal skadefri og Emil Viddal i tilgang, og med sine Norway Cup-vinnende unge generasjon som nå må ta ansvar, tror vi faktisk Hareid kan overraske i år, litt som Langevåg gjorde det i fjor. Hareid er tøffe å møte, men har vært ganske uforutsigbare de siste sesongene. De tar fra de rike og gir til de fattige, særlig på hjemmebane.  Hareid blir ikke noe topplag i år, men heller ikke noe bunnlag. Sånn rundt midtsjiktet, altså en grei 8.plass.

9. Godøy
Vi tror heller ikke Godøy plutselig blir et bunnlag etter flere gode sesonger, selv om de er det laget som har vært mest avhengige av enkelte glimrende enkeltspillere de siste åra sammen med SIF. Joakim Austnes har gitt seg, og det er selvsagt dette vi sikter til når vi plasserer fjorårets treer helt nede på 9.plass. Austnes/Brynestad/Alnes har vært dynamitt for Godøy, nå er det bare Brynestad igjen av trioen. Likevel er det såpass med kjøtt og flesk og vilje igjen ute på Godøya at dette går helt fint. God keeper hard de også, pluss flere gode offensive spillere og en herlig gjeng med supportere – som hvis de ikke har blitt løsemiddelskada i løpet av vinteren aleine sørger for masse poeng til Godøy.

10. Larsnes/Gursken
Larsnes/Gursken er vanskelig å plassere. På sitt beste og med alle på plass slår de alle, men den utgaven vi så av laget i fjor høst virka syltynn i både kvalitet og kvantitet, og vi baserer dette pessimistiske tipset litt på dette. Det er vanskelig å finne særlig med fersk informasjon om L/G siden vi ikke leser LG-nytt, men kommer de godt i gang og de rutinerte holder seg fri for skader ( noe de ikke gjorde i fjor) – kan det fort bli tre-fire plasser høyere på tabellen og årets overraskelse sammen med Hareid?

11. Norborg
Generasjonsskifte er vel stikkordet her. Det var så vidt båten bar for Norborg i fjor, og vi kan ikke se at de blir bedre i år. Riktignok har de vunnet en haug med treningskamper og topper sin egen treningskamptabell, men så har de også møtt stort sett lag på lavere nivå. Juniorlaget til Norborg er meget bra, med en storscorer i Magnus Seth som også vil lage mange mål i 4.divisjon, og en del rutinerte spillere er da igjen også på A-laget, men denne sesongen tror vi blir tøff for Norborg. Vi håper imidlertid vi tar feil og ser gjerne Norborg høyere på tabellen, og vi har på følelsen at det blir mye action i begge ender av banen med Norborg i år, altså mange målrike oppgjør!

12. FK Sykkylven
Kan virkelig FK Sykkylven ende helt sist? Tja. Igjen er det veldig vanskelig å si, nesten rein bingolotto.  Men vi tror at laget er tappa for en del klassespillere sammenlignet med 2016-sesongen, og baserer i grunn tipset vårt på dette. FKS er knallharde å møte spesielt på sin høygressede hjemmebane når de spiller der, og vi ser ikke bort i fra at de kan krige seg til mange og kanskje nok poeng på hjemmebane. Så vidt vi har fått med oss vil laget og spillertilgangen variere en del fra kamp til kamp, og vi tror i sum det vil bli tøft for våre venner fra Sykkylven.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s